SMHI lovade perfekt ”sovauteväder” så jag packade Zolo med sovsäck och lite mat. ”Får se när jag kommer hem” sa jag och stack i väg mot Söderåsen. 
Vandrar med Dovhjortarna längs Kvärken, bäcken som slingrar sig mellan sumpskogar, rasbranter och resliga bokskogar. 

Elden falnar…kattugglan ropar. Genom trädens mörka siluetter lyser stjärnhimlen med Jupiter på topp.
Ligger nerkrupen i sovsäcken mellan bergväggen och sluttningen ner mot Kvärken.
Fladdermössen jagar något jag inte ser och bäckens porlande vaggar mig till sömn…Morgonvandring längs Kvärken. Majestätiska trädvarelser reser sig i rasbranterna. Imponerar både på längden och bredden. Men stenskravlet är ingen stadig grund att stå på, vilket man ser på de klena rotvältorna.
Packar min ryggsäck och vandrar vidare mot Skorstensdalen. Perfekt ställe om man som jag gillar att krypa omkring bland klippor och smågrottor. Här blev det ännu en natt under bar himmel.