Kajakvandraren

Håkan, hav och skog

Meny Stäng

Livet i skärgården

IMG_0367

Vad räknas i livet?
Lever ute i skärgården, paddlandes i min kajak, blå himmel och frisk vind, jag lever det liv jag älskar.
Då upptäcker jag att jag räknar en massa saker…dagar, matransoner, vatten, nätter i tält, fågelarter, olika djur, bränsle till köket…jag försöker på detta vis tillrättalägga min tillvaro, ordna den efter bästa förmåga och även hitta en bekräftelse på vem jag är och vart jag ska.
Jag märker också att flera av mina tankar går om, liksom ett ältande. De har också olika skepnader beroende på var jag befinner mig, här i skärgården, hemma, på jobb eller med vänner. Ofta handlar det också om att jag dras till de bekväma tankarna och vill helst undvika de obekväma.
Men egentligen, vad räknas?
Finns det något som jag bombsäkert kan räkna med?
Förutom döden, vad kan jag räkna med, till vad ska jag sätta min tillit?
Ligger på den varma klippan och skådar upp i det blå, vindens sus och vågornas skvalpande och här och nu blir allt mycket enkelt…
I denna avslappning blir mitt sinne likt den blå himlen, oändlig och allomfattande. Det spelar inte nån roll på vad mitt sinne går i gång på, för allt är i grund och botten likvärdigt. Energi som jag bara behöver förhålla mig till.
Just relax and recognize that my mind is like the vast blue sky.

IMG_0224

 

IMG_0334

IMG_0363

© 2024 Kajakvandraren. Alla rättigheter reserverade.