Perfekt väder att träna rollning. Igen vind att tala om och varmt i vattnet.

Först i väg till Gråens sydspets för att titta om det fanns några sälar. Minst 30 st sälar, stora som små, ligger och solar sig på stenarna. De är väldigt nyfikna och kommer ganska nära kajaken. De simmar efter mig och ligger och guppar upp och ner med sina huvuden. Intresserat studerar de mig med sina stora, kloka ögon. Jag säger adjö och paddlar lite längre ut för att träna rollning.

I början gick det trögt med rollningen och träningen fick inrikta sig på flottörräddning i stället. Det är ju alltid bra att träna på. Men, sen kom aha-upplevelsen! När jag vred kroppen riktig långt bak vid rollen så kom jag mycket lättare upp. På ett löpande band satt ett antal rollar och jag jublade.
Men jag hade ju glömt att köpa en näsklämma (se 10 juli Konsten att bli blöt!). Så nu sitter jag här och skriver med droppande näsa.