Jag har tränat rollning en hel del nu. Det har blivit mycket tid hängande upp och ner med vattenfyllda bihållor.
Jag har även läst i mycket bra kajakböcker hur man ska göra, jag har sett på en del videor hur experterna rollar och jag har kompisar (som aldrig har rollat) som har stått på bryggan och talat om för mig hur jag ska göra.
Allt detta sammantaget har gjort att jag nu tycker mig kunna rolla, i alla fall på det grundläggande sättet, åt ett håll.
Så, här om dagen ville min snart 20-åriga son testa att rolla. Hans kajakvana sträcker sig till en liten sväng på 5 minuter. Jag berättar hur man ska göra, hehe, sen ställer jag mig i fören, han rollar och jag hjälper till att vrida upp kajaken. 3 gånger och allt går bra.
”Okej, testa själv nu, tänk på…blabla…osv”

Tro det eller ej! Han gör 6 rollar på raken sen en miss och kajaken vattenfylls. Därefter paddlar han runt och gör rollar på löpande band.
Där står jag och kan bara beundra honom och tänka på alla min blöta träningspass. En liten tröst är i alla fall att han måste ha haft en bra tränare.