Vid gårdagens morgonpromenad visade vindmätaren på10m/s. Det bådade gått för lite lek och surf. Hem och hämtade paddelväskan. Den står alltid beredd därhemma.
På väg ner till bryggan med kajaken på axeln är den ett rejält vindfång. Gäller att hålla i så att inte någon förbipasserande får sig en smäll när kajaken kränger till. Hoppar i och sätter på kapellet. Slänger en blick mot Seglarpaviljongens vindmätare. Hoppsan! 16 m/s!
Redan i hamninloppet är vågorna riktigt höga. Ute på öppet vatten får jag kämpa för allt jag är värd. Tillräckligt långt ut (när jag inte orkar paddla längre) vänder jag om för att surfa tillbaka. Vilka surf!!! Jag flyger fram. Gäller att styra rätt så att jag inte hamnar på stenarna.

Vid sandstranden blir det en behövlig vila. Sen ut igen. Nu blir det även lite rollning. Och så lite surf tillbaka in i hamnen. Lägger till vid bryggan och tittar mot Seglarn. 18 m/s i topparna!!!