When you live outdoors, in nature, exposing yourself to ”the wether-gods”, you have two options.
You can fight against them or you can harmonize your relationship with them. A fight just perverse a constant battle and struggle and to be honest, does the Gods care about the fight?
The wether is as it is!
To harmonize your relationship with the wether brings more joy to your life when you living outdoors. You realize that the rain, wind, sun, clouds, storm, are equal to the Wether Gods. Everything that appears in nature is equal to nature itself. And we, humans, a part of nature. Why do we struggle with everything that appears in our nature, our mind? How about harmonizing every thought, emotion, experience and realize that everything that appears in our mind is as it is and if we just relax and let it be as it is it will changes as the wether does.


Soluppgång över sälreservatet.

Bright, bright, bright…
Klåvskär
St Anna gav mig ett blött välkomnande.

Favorittältplatsen

Solen har gått ner, havet och himlen djupnar i sin mörkblåa färg, vinden stillar sitt sinne…allt blir tyst…jag dröjer kvar…vill inte lägga mig en kväll som denna…en vecka kvar till sommarsolståndet…
När gäspningarna kommer tätare kryper jag ändå in i tältet, som står en meter från havsytan, och när jag till slut ligger, med sovsäcken som täcke, slår det mig att detta blir den 19:e natten i tält denna semester 🙂
Ögonlocken blir tyngre och tyngre………då!
Då vaknar plötsligt allt till liv igen. Utanför har trutarna heta diskussioner, svanarna är oense om något och flaxar och skriker och morkullan knorrar förbi. När det lugnar ner sig börjar fiskarna med sitt plaskande då de jagar något på ytan. Till slut är det bara en mås som jamar envist och jag tror att nu lugnar det sig. Men inte då, tassande steg hörs utan för tältet, lätta fötter springer i skydd av mörkret, söker något att stoppa i munnen, kanske korvbiten jag la på ett strategiskt ställe. Tunga vingslag landar strax bredvid.  Kvar blir sen några odefinierbara ljud som tillsammans med stilla vågskvalp lockar mig till söms…

Frukost. havregröt med godsaker i
Färdig att utforska ön…
Makaonfjäril
Melskär

Öh…bää…

Tacksamhet