Kajakvandraren

Håkan, hav och skog

Meny Stäng

Det började med sol…

IMG_1925

Ugglan ropar in natten, mörkret är kompakt och regnet öser ner. Ligger och lyssnar på bestämda droppar som smattrar mot tarpen medan elden kämpar på utanför.

Så småningom somnar jag och vaknar när ljuset försiktigt återvänder…det regnar fortfarande.

Plötsligt bryter solen fram och jag känner också doften, doften av rök från fnösketickan jag la i elden i går kväll. Den har överlevt nattens blöta! Upp ur sovsäcken, fram med elddonen och de torra kvistarna jag sparade under tarpen. Blåser lite på tickan…ja där finns glöd kvar. Jag fångar upp den med det preparerade fnösket jag har med mig, stoppar in det i min näverboll och blåser liv i frukostelden.

IMG_1940

Det började regna igen...

Det började regna igen…

© 2024 Kajakvandraren. Alla rättigheter reserverade.