Finväder.
Ledig.
Jag sticker nog ut och paddlar…väskan står klar, extra tillbehör blir liggunderlag och sovsäck.
Upp med kajaken på biltaket och sen iväg till Torekov, mat handlas på vägen…
Tobisgrisslorna svirrar förbi tätt över vågkammarna, följer mig hela vägen ut till Väderön, som strålar i ett underbart vackert väder. En Tordmule far också förbi, trevligt.

Vågorna slår häftigt över de grunda grynnorna. Bra, då vet man var dom är. Vinden friskar i på sydvästsidan om ön. Där möter jag även mitt sällskap som följer mig hela vägen runt, knubbsälarna. Riktigt nyfikna krabater som studerar mig noggrant på ganska nära håll. Ibland smyger de riktigt nära och snärtar till med stjärten och dyker med ett ljudligt plask, så jag nästan hoppar ur kajaken!
På andra sidan ön hittar jag en underbar vik där jag tar en vila med mat, bok och ett skönt slummer.

Övernattning sker vid Gröthögarna, strax norr om Torekov, där vattenporl och eldens dansande lågor söver mig…och inte bara mig verkar det som…en bit ut kravlar en säl upp på en sten och lägger sig till ro!

Vid halvfemtiden går solen upp men jag sover vidare…och efter ett par timmar när jag börjar ordna med en god frukost så lämnar sälen sin sten och jag drar sedan vidare mot Hov Hallar…
 

…där regntunga skyar tornar upp sig. 

Dessa två underbara paddeldagar avslutas med ett stilla ösregn, en kajak som med god fart glider mot bilen och en nöjd själ.