1 Maj
Åkte ner till Limhamn för att rekognisera en ev. paddeltur längs Öresundsbron. Målet var att ta mig ut till det höga brospannet i mitten. Väl på plats mötes jag av en magnifik syn – havet, bron och en vidsträkt horisont. Vinden friskade i från land mot vårt grannland i väster, dryga 10 m/s.
Kajaken lastades och lades i för en spännande tur. Det blev en flygande start med vindens hjälp och bron närmade sig raskt. Men…
…där ute på öppet hav så kom stora vågor från norr och skapade med vinden från öster en väldig krabbig sjö!
Här gällde det att hålla tungan rätt i mun medan vågorna skjöljde över kajaken, dels bakifrån och från sidan. Jag kämpade på ett tag och sen efter lite funderande, i lä av en av bropelarna, så la jag om planerna. Bron får vänta till en lugnare dag.
Istället satte jag kurs söderut och rundade en gammal fiskeskuta som där ligger på grund med en rejäl slagsida. Sen tog jag sikte på Lernackens långgrunda stränder för att intaga matsäcken och njuta av sol, bokläsning och en skön tupplur innan det var dags för hemfärd.